Ananas flambat in rom cu inghetata de vanilie si sirop de portocale

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ananas potrivit
  • 1 păstaie de vanilie
  • 3 linguri zahar zahăr
  • 20 gr unt unt
  • 4 linguri rom
  • sucul de la 2-3 portocale
  • inghetata de vanilie
  • frunze de menta
  • coacaze struguri

Mod de preparare

Curatam si pregătim ananasul .

Taiem in 3-4 felii groase şi scoatem partea lemnoasa din mijloc.

Se pune untul in tigaie , iar dupa ce s-a topit se adauga ananasul felii .

Se presara zaharul si se lasa sa se caramelizeze.

Adaugam rom si flambam..

Se toarnă suc de portocale peste el si pastaia de vanilie .

Se fierbe tot pe flacara mica, umezind ananasul din cand in cand.

Odată ce am obţinut un sos de sirop legat, si ananasul

s-a fiert ,dam deoparte.

Prezentare şi aranjament:

Puneti o felie de ananas, în mijlocul unei farfurii si acoperiti cu sos.

Pune o lingura de inghetata de vanilie pe partea de sus a acesteia.

Adauga un strugure de coacaze ,pastaia de vanilie şi frunze de mentă,ca decor .

Serviti acest desert cald.

Pofta buna !!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise