Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15 ardei
  • 6-7 rosii mari de gradina
  • 350 gr kaizer
  • 750 gr carne tocata de curcan
  • 1 canita orez
  • 4 cepe mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.

Punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul.

Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.

Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol.

Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita.

Verdeata o spalam si o tocam marunt.

O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbur uscat.

Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.

Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc.

Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.

Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii.

Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii.

Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins.

Ii lasam pana sunt bine facuti.

Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise