Ardei umpluti pe pat de rosii si kaizer

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 15 ardei
  • 6-7 rosii mari de gradina
  • 350 gr kaizer
  • 750 gr carne tocata de curcan
  • 1 canita orez
  • 4 cepe mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 3/4 cana ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Ardeii ii spalam, le taiem capacul( pe care il pastram) si ii curatam de seminte.

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.

Morcovul il decojim, il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ardeiul kapia il curatam de seminte si il dam pe razatoare.

Punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si o inabusim 5 minute, apoi si morcovul.

Incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.

Orezul il spalam in 2-3 ape, apoi il punem intr-un bol.

Peste punem carnea, amestecul de morcov cu ceapa, kapia razuita.

Verdeata o spalam si o tocam marunt.

O punem in umplutura, condimentam cu sare, piper, putin cimbur uscat.

Adaugam si oul, apoi cu o lingura de lemn amestecam compozitia.

Cu o lingurita umplem ardeii cu aceasta compozitie pregatita si le punem capacul la loc.

Rosiile le spalam si le taiem felii rotunde.

Asezam intr-o oala felii de rosii, cateva felii de kaizer, un fir de marar apoi ardei umpluti si tot asa pana terminam ardeii.

Ultimul strat trebuie sa fie format din felii de rosii.

Acoperim cu apa ardeii, punem un capac si ii bagam in cuptorul incins.

Ii lasam pana sunt bine facuti.

Cand sunt gata ii scoatem sa se racoreasca putin, apoi servim.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise