Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne tocata mixta
  • 200gr suc de rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 cepe mari taiate julliene
  • 1 ou
  • 1 cana de apa ( din cea in care au fiert "perisoarele" )
  • 2 cuburi de pui
  • 2 foi dafin
  • putin unt / ulei
  • rozmarin, cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui.

- Intre timp amestecati bine carnea cu cimbrul, rozmarinul, putin piper si oul.

- Cu ajutorul palmelor faceti bilute mici din carne si le adaugati in supa care fierbe. Nu este necesar sa le inghesuiti pe toate odata, le puneti pe rand.

- Le lasati la fiert 5-10 minute si intre timp puneti intr-o cratita putin unt / ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa apoi adaugati sucul de rosii.

- Cand au fiert bilutele si plutesc in apa le scoateti si le adaugati peste sucul de rosii.

- Adaugati pasta de tomate, 1 cana de apa si frunzele de dafin si lasati sa fiarba la foc mediu-mic timp de 30 de minute.

Serviti cu garnitura de cartofi prajiti, salata si maioneza.

Pofta Buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise