Blat de tort cu amidon

Reteta de blat de tort cu amidon. Cum se prepara reteta de blat de tort cu amidon.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Este un blat de tort simplu, fin si pufos, fara praf de copt, preparat cu cateva ingrediente pe care le avem mereu la indemana.

Are o consistenta perfecta, nu se lasa, se insiroperaza foarte bine si este foarte gustos.

Separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand capata consistenta. Adaugam zaharul in cateva transe si mixam pana cand obtinem o bezea ferma si lucioasa.

Incorporam galbenusurile amestecate inainte cu vanilia si amestecam delicat cu o spatula, de sus in jos.

La final, incorporam faina amestecata cu amidonul, cernute.

Acoperim cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm si transferam compozitia. O nivelam foarte bine, astfel obtinem un blat crescut uniform.

Incalzim cuptorul la 170 °C si coacem blatul 35-40 de minute. Daca tinde sa se rumeneasca excesiv, il acoperim cu folie de aluminiu. Facem testul cu scobitoarea si, daca iese curata, blatul e copt. Il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.

Dupa racirea completa se poate taia si folosi la tortul preferat. Dar, daca il preparati cu o zi inainte, se va taia mult mai bine. Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise