Panna cotta cu jeleu de capsuni. Reteta delicioasa, fara coacere

Panna cotta cu jeleu de capsuni, o reteta delicioasa, fara coacere si foarte usor de preparat. Un desert fin si catifelat cu capsuni, ideal in orice anotimp si ocazie.

Panna cotta cu jeleu de capsuni. Reteta delicioasa, fara coacere

Ingrediente

  • Panna cotta:
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • vanilie
  • 5 g gelatina
  • Jeleu de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • fulgi de cocos
  • frunze de menta

Mod de preparare

Intai preparam panna cotta. Punem intr-un vas la foc mic laptele, smantana dulce si zaharul. Punem si vanilia si lasam pe foc pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Nu trebuie sa fiarba.

Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor dupa ambalaj. Turnam panna cotta in paharele pe care le-am asezat inclinate si dam la rece. Puteti folosi tava de la briose sau un cofrag de oua.

Jeleul de capsuni se face foarte usor. Punem capsunile, apa si zaharul intr-un vas la foc mic. Lasam sa dea in cateva clocote adunand din cand in cand spuma care se formeaza.

Trecem compozitia prin sita si pastram doar lichidul in care adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Scoatem paharele de la rece si de aceasta data le asezam drepte. Turnam jeleul si dam din nou la rece sa se intareasca. Apoi decoram cu fulgi de cocos, frunzulite de menta, capsuni feliate sau dupa imaginatie.

Mai puteti incerca si reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, spuma de capsuni sau nectarul de capsuni. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise