Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara zahar rafinat, pufoase si pline de savoare.

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g faina integrala de grau
  • 150 g faina alba de grau
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 oua mari
  • 100 g zahar brun
  • 80 ml ulei vegetal (sau 80 g unt topit, racit)
  • 200 ml iaurt sau lapte batut
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g afine (proaspete sau congelate)
  • coaja rasa de lamaie (optional)

Mod de preparare

Briosele cu afine si faina integrala sunt alegerea perfecta daca iti doresti un desert sanatos, rapid si plin de gust. Usor de facut acasa, aceste briose sunt pufoase, aromate si bogate in fibre, datorita combinatiei de faina integrala si afine proaspete sau congelate. Fie ca le pregatesti pentru micul dejun, o gustare intre mese sau pachetul de scoala, aceasta reteta de briose cu afine este simpla si accesibila pentru oricine. Descopera cum poti face briose delicioase, fara zahar rafinat, cu un gust natural si ingrediente de calitate, perfecte pentru intreaga familie.

Preincalzeste cuptorul la 170°C (cu ventilatie) si pregateste tava cu 12 forme de briose.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare, cerne faina alba, faina integrala, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Bate ingredientele umede: intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase. Adauga uleiul, iaurtul/laptele batut si vanilia, amestecand usor.

Combina: toarna amestecul lichid peste ingredientele uscate si amesteca foarte putin — doar cat sa nu mai vezi faina uscata.

Adauga afinele: incorporeaza-le cu o spatula, cu miscari largi, ca sa nu se zdrobeasca prea tare.

Repartizeaza: imparte aluatul in 12 forme, umpland aproximativ 2/3 din fiecare.

Coace: 20–25 de minute sau pana trec testul scobitorii (scobitoarea trebuie sa iasa curata).

Lasa-le sa se raceasca: 5–10 minute in tava, apoi transfera-le pe un gratar.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu afine, smoothie cu afine si coacaze sau prajitura frageda cu afine si aluat ras. Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise