Briose cu fulgi de ovaz – reteta simpla si rapida, gata in 30 de minute

Incearca aceste briose cu fulgi de ovaz – pufoase, delicioase si gata in 30 de minute! O reteta rapida, perfecta pentru mic dejun, gustare sau de pus la pachetel.

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 100 g fulgi de ovaz + extra pentru presarat deasupra
  • 100 g zahar brun
  • 2 oua
  • 120 ml ulei vegetal (sau unt topit)
  • 200 ml lapte (poti folosi si lapte vegetal)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita scortisoara (optional)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare

Daca iti plac deserturile rapide si sanatoase, aceste briose cu fulgi de ovaz sunt alegerea perfecta! Sunt gata in mai putin de 30 de minute si merg de minune la mic dejun sau la pachet. Incearca si reteta de briose cu afine si faina integrala, chec cu lamaie sau biscuiti cu fulgi de ovaz si stafide pentru mai multa inspiratie dulce si sanatoasa.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de briose cu hartii speciale.

Amesteca ingredientele uscate: intr-un bol mare pune faina, fulgii de ovaz, praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul brun.

Amesteca ingredientele lichide: intr-un alt bol bate ouale, adauga laptele, uleiul si esenta de vanilie.

Combina ingredientele lichide cu cele uscate. Amesteca usor cu o spatula — doar pana cand nu mai vezi faina. Nu amesteca excesiv, altfel briosele ies tari.

Umple formele de briose pe trei sferturi, presara cativa fulgi de ovaz deasupra pentru decor.

Coace briosele aproximativ 20-25 minute sau pana trec testul cu scobitoarea (scobitoarea iese curata).

Lasa-le sa se raceasca cateva minute in tava, apoi scoate-le pe un gratar.

Sfat: Daca vrei, poti adauga nuci, stafide, afine sau bucatele de mar in aluat. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise