Briose pentru printese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua;
  • 1 ceasca de 150 ml zahar;
  • 75 ml.ulei;
  • 1 ceasca si jumatate faina alba;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • esenta de vanilie/lamaie;
  • Pentru decorat:
  • 1 cutie mascarpone;
  • zahar pudra;
  • 50 gr.unt;
  • colorant alimentar;

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se incorporeaza total.

La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se adauga esenta de vanilie/lamaie.

Compozitia se imparte in mod egal in gaurile unei tavi de muffins sau daca nu aveti in hartiute speciale de briose.

Se pune tava la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.

Crema pentru decor se pregateste astfel:intr-un vas se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra si untul,iar apoi se pune colorant dupa preferinta.

Se orneaza briosele si se pun la frigider pentru 15 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise