Bucatele dulci si racoroase, pentru zile fierbinti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ideia acestor bucatele dulci si racoroase ii apartine Laurei Adamache. Eu am preluat-o si deja am preparat a doua oara aceste minunatii delicioase. Incercati si voi, merita !
  • 4 banane
  • 100 g ciocolata
  • 50g unt
  • Betisoare
  • 100g nuca macinata grosier
  • 100g fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Curam si taiem bananele in bucati, pe care apoi le tragem pe bête. Punem betisoarele cu fructe, intr-un recipient cu capac si le dam la congelator pentru cateva ore, sau de seara pana dimineata.

Punem ciocolata cu untul la topit pe baimarie si pregatim doua castronese pentru cele doua feluri de nuci.

Cand ciocolata este comlet topita si bine amestecata cu untul, trecem fiecare bucatica de banana prin ciocolata si apoi imediat prin nuca.

Se pot servi imediat sau le putem pastra in recipient cu capac, la congelator.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise