Calcan mulier

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru prajit:
  • 1 bucata calcan
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cana faina+ sare+ piper dupa gust
  • 1/2 pachet unt degresat
  • Pentru sos:
  • 1/2 pachet unt
  • o mana patrunjel tocat

Mod de preparare

Se lasa calcanul curatit si uscat 10 minute in lapte. Se degreseaza untul in felul urmator: se pune untul in tigaia incinsa, se amesteca sa nu se arda, iar atunci cand incepe sa fiarba se ia spuma, astfel incat sa ramana doar lichidul. Se scoate calcanul din lapte, se da prin faina si se prajeste in untul degresat cate 5 minute pe fiecare parte, iar apoi se pune intr-o farfurie intinsa .

Sosul se face in felul urmator: Untul se topeste pana devine maroniu, apoi se adauga patrunjelul, sare, piper si putina zeama de lamaie. se lasa la fiert 10minute dupa care se pune peste pestele prajit.

Alaturi se mai pot pune optional si cartofi natur sau orez fiert.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise