Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceasca branza de capra rasa rasa fin/ telemea
  • 1 ceasca cascaval emmental ras fin/ cascaval afumat
  • 1 ceasca cascaval tocat cuburi
  • 2 lingurite parmezan ras fin – optional
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze salvie
  • cateva crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 praf boia de ardei – dulce sau iute, dupa gust

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol. Ii coacem in jur de o ora, sau pana se inmoaie. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem pe lungime in jumatate.Scobim putin din interiorul cartofilor cu o lingura. Jumatate din cartofii scosi ii radem si ii amestecam cu restul ingredientelor, restul nu ne mai foloseste.Umplem cartofii, ii punem in tava, apoi ii punem iar la cuptor si coacem pana se topeste branza si se rumeste usor.

Perfecti pentru cina!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise