Cartofi umpluti cu branzeturi si verdeturi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceasca branza de capra rasa rasa fin/ telemea
  • 1 ceasca cascaval emmental ras fin/ cascaval afumat
  • 1 ceasca cascaval tocat cuburi
  • 2 lingurite parmezan ras fin – optional
  • 1 crenguta rozmarin
  • 2 frunze salvie
  • cateva crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 praf boia de ardei – dulce sau iute, dupa gust

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 200°C. Spalam foarte bine coaja cartofilor, apoi ii invelim in folie de staniol. Ii coacem in jur de o ora, sau pana se inmoaie. Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca, apoi ii taiem pe lungime in jumatate.Scobim putin din interiorul cartofilor cu o lingura. Jumatate din cartofii scosi ii radem si ii amestecam cu restul ingredientelor, restul nu ne mai foloseste.Umplem cartofii, ii punem in tava, apoi ii punem iar la cuptor si coacem pana se topeste branza si se rumeste usor.

Perfecti pentru cina!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise