Chec aperitiv cu sunca, ardei si cascaval, simplu si rapid de preparat, perfect pentru mese festive, pachetel sau gustari sarate. Reteta pas cu pas, ideala pentru toata familia.
Daca iti plac aperitivele rapide si pline de culoare, acest chec cu sunca, ardei si cascaval va deveni cu siguranta unul dintre preferatele tale. Se prepara usor, arata minunat pe orice platou si este potrivit atat pentru petreceri, cat si pentru un brunch in familie. Poti sa-l combini cu alte aperitive la fel de savuroase, precum mini-tarte, rulouri aperitiv sau salate festive, astfel incat sa creezi un meniu variat si atractiv pentru orice ocazie.
Taie cubulete sunca presata si ardeiul rosu.
Feliaza maslinele.
Rade cascavalul si toaca marunt patrunjelul.
Intr-un bol mare, bate ouale cu mixerul pana devin spumoase.
Adauga uleiul si smantana si mixeaza in continuare.
Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Asezoneaza cu sare si piper.
In compozitia rezultata, adauga ardeiul, sunca, maslinele, cascavalul ras, morcovul si porumbul (daca folosesti).
Amesteca usor pana se omogenizeaza.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Decoreaza deasupra cu felii de masline si rosii cherry.
Coace timp de aproximativ 40-45 de minute, in cuptor preincalzit la 180°C, pana devine usor rumen si trece testul cu scobitoarea.
Dupa coacere, scoate checul pe un platou si lasa-l sa se raceasca complet.
Taie felii si serveste-l alaturi de o salata asortata. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise