Cheesecake cu budinca de perle de tapioca fierte in suc de rodie, piure de kaki si frisca cu iaurt

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna in forma circulara cu inel detasabil.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat:
  • 200 g biscuiti maruntiti
  • 125 g margarina topita
  • 100 g miez de nuca maruntit
  • prima umplutura:
  • un castronel de perle de tapioca
  • 300 ml sirop de rodie (fructele mici de rodie, curatate de pielita alba, se dau la blender, se strecoara si sucul lasat se fierbe cu zahar pana se leaga)
  • piureul de kaki:
  • 2 fructe de kaki date la blender cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina
  • ultimul strat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri de iaurt,
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina(10 g)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat, apoi se toarna in forma circulara cu inel detasabil, se uniformizeaza si preseaza cu dosul unei linguri, apoi se da la rece.

Pregatim un sirop din apa si sirop concentart de rodie,il punem la fiert si la primul clocot adaugam perlutele de tapioca. Amestecam continuu pana scade tot siropul si perlele devin incolore. Dam la o parte de pe foc, acoperim etans cu un capac sau farfurie, lasam sa se raceasca un pic, apoi adaugam peste blat. Dam din nou la frigider cca 30 minute.

Curatam fructele de kaki de coaja, le taiem feliute si dam la blender cu zaharul vanilat pana se spumeaza si isi dubleaza volumul. Hidratam gelatina in 100 ml apa rece si apoi o topim la bain marie pana devine lichida, fara a o fierbe si turnam in piureul de kaki, apoi turnam peste budinca de perle si dam la rece 30 minute.

Mixam frisca cu zaharul vanilat si iaurtul, apoi adaugam gelatina hidratata in apa rece si topita la baim marie. Turnam deasupra piureului de kaki. Decoram cu rodie si lasam peste noapte la rece.

Este un desert racoros, plin de culoare si foarte, foarte delicios!!

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise