Chiftele

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne de porc (fleica),
  • 1 cartof,
  • 2-3 felii de franzela,
  • 1 ceapa,
  • 5-6 catei usturoi,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper,
  • boia ardei dulce,
  • 100g faina.

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete, se curata si se taie ceapa, franzela se pune la inmuiat intr-un bol cu apa. Dupa ce s-a inmuiat bine se stoarce de apa carnea, ceapa si franzela se trec prin masina de tocat, cartoful se curata apoi se razuieste pe partea deasa a razatoarei, dupa care se stoarce bine de amidon se curata usturoiul si se trce prin presa de usturoi. Toate ingredientele de mai sus se amesteca bine se adauga cele doua oua si condimentele se amesteca din nou, chiftele se tavalesc prin faina si se vor prajii in ulei. Se servesc calde cu diferite garnituri.Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise