Puneti soia la inmuiat in 0,5 l apa clocotita cu putina sare si condimente, pentru ~15 minute. Intre timp curatati usturoiul si ceapa, apoi tocati ceapa marunt. Spalati si tocati marunt ciupercile. Puneti ceapa la calit in 3-4 linguri de ulei, adaugati ketchup, sare piper, cimbru, concentratul sau condimente, verdeata tocata, ciupercile si lasati pana scade zeama.
Stoarceti cuburile de soia si puneti-le intr-un blender, cu usturoiul, apoi mixati 12-15 secunde (se pot da si prin masina de tocat).
Amestecati soia cu ceapa si ciupercile calite, 2 lingurite faina, sare, piper, cimbru, boia dupa gust. Formati cu mana uda chiftelute nu prea mari, dati-le prin faina si puneti-le la prajit in uleiul incins. Prajiti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte, la foc mic, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta.
Se servesc calde, cu salata verde, salata de varza, de sfecla rosie, eventual cu garnituri. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise