Ciorba de carne de porc a la grec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 750 g carne de porc
  • 2
  • 5 l apa
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitura
  • 100 g telina
  • 200 g ceapa
  • 200 g smantana
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 25 g faina
  • 5 g sare de lamaie
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se porţioneaza, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. In timpul fierberii se ia spuma, dupa care se adauga ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Zarzavaturile se curata, se spala si se taie cuburi apoi se inabusa in ulei cu adaos de apa. Dupa fierberea carnii pe jumatate se adauga zarzavaturile sotate, continuind fierberea. Orezul curatat de corpuri straine se spala si se fierbe pe jurnatate, se scurge, apoi se adauga in vasul cu ciorba. Din galbenusurile batute spuma, smintina frecata si faina adaugata in forma de ploaie, se prepara sosul (liaisonul) pentru dres. Spre sfirsitul fierberii se adauga liaisonul, progresiv, amestecind bine ciorba. Se potriveste gustul de sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise