Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • un sfert de telina
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • o cana suc de rosii
  • zeama de varza (cantitatea de zeama de varza nu este batuta in cuie.........fiecare potriveste gustul de acru dupa preferinte)
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel uscat
  • leusean verde
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul(morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt,telina si pastarnacul cubulete ).Zarzavatul se pune intr-o oala ,se adauga apa cat sa-l depaseasca si uleiul.Se lasa sa fiarba circa 5 min. ,timp in care ne ocupam de cartofi..............ii curatam, ii spalam , ii taiem cubulete mai mari si apoi ii "aruncam" in oala cu zarzavat unde mai adaugam patrunjelul uscat, rosiile decojite si taiate cubulete mici si condimentam cu sare si piper macinat dupa gust.( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert.Daca este cazul mai putem adauga apa.

Separat fierbem, circa 10 min, zeama de varza.

Cand totul este fiert se adauga sucul de rosii si zeama de varza .Se mai lasa la fiert circa 5 min.

In timp ce ciorba fierbe scoatem din oala 2-3 polonice de zeama si lasam sa se racoreasca.Intr-un bol batem bine ouale pe care le amestecam apoi cu smantana dupa care rasturnam acest amestec peste zeama racorita.Amestecam bine si rasturnam amestecul in oala cu ciorba. Tragem oala cu ciorba de pe foc si aromatizam cu leustean.

Se serveste fierbinte alaturi de un ardei iute sau o ceapa rosie.

Dupa preferinte se mai poate adauga si smantana.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise