Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol mic afumat
  • 1 bucata de costita afumata
  • 2 cutii de fasole boabe albe mari
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscat
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 bucatica pastarnac
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 3 crengute marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 500-600 ml bors

Mod de preparare

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete.

Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam.

Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam.

Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba.

Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari.

Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti.

Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul.

Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat.

Dam gust cu sare si piper.

Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii.

Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama.

Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute.

Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt.

Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise