Ciorba de legume cu carne de vita

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g de carne de vita(rasol sau pulpa)
  • 2-3 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 2 cepe medii
  • 2 cartofi mari
  • 300g de conopida
  • 300g de fasole verde
  • 2 ardei grasi
  • 2-3 rosii
  • patrunjel
  • sare, piper
  • smantana pentru servit

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert in 4,5 litri de apa cu sare. Se curata si se spala pastarnacul, patrunjelul, morcovii, ceapa, iar apoi se toaca in cuburi mici si ceapa se poate da pe razatoare.

In timp ce fierbe carnea se ia spuma si apoi se pune totul in oala.

Se lasa sa fiarba la foc mic si intre timp se pregatesc celelalte legume: conopida, fasolea verde, ardeii si cartofii. Cand radacinoasele sunt pe jumatate fierte se adauga conopida, ardeiul si fasolea.

Cand s-a fiert carnea se scoate, se lasa putin la racit si se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba. Apoi se adauga cartofii, iar cand au fiert si acestia se pune rosiile(care au fost oparite, decojite si taiate cuburi) se lasa sa mai dea un clocot si se opreste focul.

Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise