Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g sunca afumata (sau ciolan afumat)
  • 1 morcov, 1 patrunjel, o felie de telina
  • 1 ceapa, 1 cartof
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 150-200 g loboda verde si/sau rosie
  • 2-3 oua
  • 1 litru bors
  • 20 ml ulei
  • 2 lingurite faina
  • 1 legatura leustean si patrunjel
  • sare, piper, optional 1 lingurita zahar
  • smantana pentru dres

Mod de preparare

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece afumatura taiata bucati mai mici si 1-2 bucati mai mari.

In timp ce fierbe curatati zarzavaturile, spalati loboda, taiati morcovii, telina si patrunjelul feliute subtiri, tocati ceapa, ardeiul, verdeturile, ceapa verde, taiati loboda fasii si cartoful cubulete.

Intr-o tigaie mai mare sau cratita caliti in putin ulei adaugand pe rand: morcovul, ceapa, celelalte zarzavaturi si legume, la urma loboda (pastrati putina pentru zdrentele de ou). Adaugati putina apa si mai lasati cateva minute pe foc.

Separat fierbeti borsul, 2-3 clocote.

Cand carnea s-a fiert, puneti peste ea in oala zarvaturile calite si borsul si lasati sa mai fiarba 15 minute.

Intr-un castronel amestecati ouale crude cu loboda tocata, 2 lingurite faina, sare, piper.

Dregeti gustul ciorbei cu sare, piper, 1 lingurita de zahar, daca e nevoie, mutati oala pe ochiul mic si puneti cu o lingura zdrentele de ou, avand grija sa nu clocoteasca ciorba, ca sa nu imprastie oul. Stingeti focul si adaugati verdeata tocata.

Se serveste dreasa cu smantana, cine doreste otet pentru acrit si ardei iuti.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise