Ciorba din oase de vacuta cu perisoare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,2-1,5 kg oase de vita cu carne, os cu maduva si os sita
  • 300 g carne tocata de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 cub/lingurita concentrat vita/legume
  • 2 litri bors
  • 1 legatura leustean
  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • 10 ml ulei
  • 50 ml smantana (optional)
  • sare, piper, 1-2 lingurite zahar

Mod de preparare

Se tin oasele in apa rece 15-20 minute sa iasa bine sangele, apoi se pun la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste se ia spuma si se adauga legume si zarzavaturile, curatate si spalate. Pastrati o ceapa pentru perisoare. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 1 ora.

Tocati marunt ceapa ramasa si caliti-o in ulei, adaugati putina sare si piper. Peste carnea tocata puneti ceapa calita, 1 ou si orez si omogenizati compozitia. Strecurati intr-o oala zeama de pe oase si tocati marunt legumele fierte. Adaugati legumele tocate in ciorba, dregeti gustul de sare si piper, adaugati zaharul si borsul clocotit, leustean tocat.

Luati un fund de lemn, udati-l cu apa si puneti pe el perisoarele, cam de 1,5-2 cm diametru, formandu-le cu mainile ude sau unse cu putin ulei. Dati focul mic, ca sa nu clocoteasca ciorba si puneti perisoarele la fiert. Dupa aproximativ 10-15 minute, cand se ridica deasupra, sunt fierte. Adaugati leustean tocat si puneti ciorba in supiera. Cine doreste o poate drege cu smantana.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise