Clatite cu cacao, crema mascarpone, portocala si caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri pline cu smantana de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite vanilie
  • Pentru caramel:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • o portocala

Mod de preparare

Clatitele:

Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul.

Adaugam uleiul, apoi laptele treptat.

Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt.

La final punem vanilia si coaja rasa de portocala. Lasam sa se odihneasca 15 minute aluatul la frigider.

Incingem o tigaie, punem un strop de ulei si ungem tigaia.

Punem cate un polonic mai micut din aluat, intindem si rumenim clatitele pe ambele parti.

Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.

Crema:

Mascarponele il punem intr-un bol cu smantana rece si zaharul pudra.

Le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam vanilia.

Caramelul:

Punem o cratita pe foc, turnam zaharul si il lasam pana este topit si prinde o culoare usor maronie.

Adaugam untul, amestecam continuu pana se topeste, apoi turnam frisca lichida.

Dam focul la mic, amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.

Dupa acest timp, luam caramelul de pe foc, punem coaja rasa de portocala.

Portocala o decojim si o taiem bucatele.

Pe un platou asezam o clatita, ungem cu crema, punem bucati de portocala. Continuam tot asa pana terminam crema. Deasupra trebuie sa fie o clatita.

Turnam caramel cald deasupra si il lasam sa curga in jos. El fiind cald, va fi absorbit de clatite.

Deasupra presaram putina coaja rasa de portocala si asezam o felie de portocala.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise