Clatite cu cacao, ricotta si visine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt clatite:
  • -2 oua
  • -300 ml lapte
  • -200 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -200 ml bere blonda
  • -50 gr zahar
  • -extract de vanilie sau rom
  • -un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • -250 gr ricotta
  • -100 ml frisca
  • -50 gr zahar pudra
  • -visine congelate sau din borcan scurse bine

Mod de preparare

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .

Le batem bine .

Adaugam extractul de vanilie/rom ,jumate din lapte , jumate din faina si cacao .

Omogenizam si continuam sa adaugam restul ingredientelor : laptele, faina si berea .

Aluatul obtinut il punem la frigider pentru jumate de ora .

Pe o tava de clatite incinsa bine punem cate o jumate de polonic din aluat ,le intidem sa fie cat mai subtiri si le coacem pe ambele parti .

Umplutura:

Ricotta o batem impreuna cu frisca si cu zaharul pana cand se omogenizeaza si se intareste frisca .

Luam clatitele una cate una si le ungem cu ricotta , asezam si cateva visine (eu am pus pe o clatita cate 5 visine)

Rulam clatitele si servim calde .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise