Coji de portocale(gem),pentru prajituri,budinci...

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pun cantitatile pentru 1 kg de coji de portocale macinate.
  • -1 kg de coji de portocale macinate
  • -1 kg zahar
  • -750 ml apa
  • -cca 75-80 ml suc de portocala

Mod de preparare

Dintr-un kg de portocale,rezulta cam 200-250 g coji.

Se aleg portocale cu coaja mai subtire.

Cojile de portocale se pun in apa rece(de la robinet);se lasa 2 zile.In fiecare zi se schimba apa,o data.

A 3-a zi,dupa ce se storc(in miini) bine,se dau prin masina de carne manuala sau electrica.Din cojile macinate se face gemul asa:apa si zaharul,se pun pe foc,intr-o cratita,mare;cind zaharul e topit,se adauga sucul de portocala;cind compozitia fierbe,se pun cojile macinate.

Se lasa pe foc(dar nu direct pe flacara) cca 2 ore.

Dupa 2 ore,se gusta;cojile de portocale trebuie sa fie moi;acest fel de gem nu se poate incerca,ca alte gemuri;nu are zeama.

Cind e gata,se pune,fierbinte,in borcane.Borcanele se inchid ermetic,apoi se invelesc intr-o patura;se lasa invelite cca 48 ore,sa se raceasca complet.Apoi se dau la rece si se foloseste la nevoie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise