Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si spectaculoasa, perfecta pentru ocazii speciale sau momente cand vrei un dulce simplu si delicios.
Daca iti plac deserturile rapide si delicioase, aceste cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie vor deveni cu siguranta preferatele tale. Se fac surprinzator de usor, cu ingrediente la indemana, iar rezultatul este unul demn de cofetarie: un exterior crocant si o crema delicata, aromata cu vanilie.
Daca esti fan al deserturilor cu foietaj, iti recomand sa incerci si strudelele cu mere si nuci, cornuletele cu crema de ciocolata sau deliciosii palmieri - toate la fel de simple si delicioase.
Pregatirea cornetelor/rulourilor
Intindeti usor aluatul de foietaj.Taiati-l in fasii de aproximativ 2-3 × 26-27 cm.
Inveliti fiecare fasie pe un rulou/con metalic fara a unge forma - foietajul are suficienta grasime.
Nu infasurati aluatul pana la baza conului, pentru a putea scoate rulourile usor dupa coacere.
Ungeti rulourile cu ou batut. Aveti grija sa nu atingeti cu ou marginea de la baza conului, altfel se vor lipi de forma.
Asezati-le in tava, pe hartie de copt, la distanta unele de altele. Coaceti 15 minute la 200°C, pana devin aurii.
Scoateti rulourile din forme cat sunt inca calde.
Prepararea cremei de vanilie cu frisca
Puneti laptele la incalzit impreuna cu vanilia.
Intr-un bol, amestecati galbenusurile, zaharul si un praf de sare. Adaugati faina (sau amidonul) si omogenizati.Turnati treptat laptele cald peste amestecul de galbenusuri, amestecand continuu.
Transferati totul intr-o cratita si fierbeti la foc mediu, amestecand constant. Din momentul in care incepe sa fiarba: cu faina lasati inca 5 minute, iar cu amidon crema este gata imediat.
Transferati crema intr-un bol si acoperiti-o direct la suprafata cu folie alimentara. Lasati-o sa se raceasca complet.
Bateti smantana pentru frisca. Incorporati frisca rece in crema de vanilie, amestecand usor.
Umplerea cornetelor/rulourilor
Puneti crema intr-un pos. Umpleti fiecare rulou cu crema.
Optional: presarati zahar pudra inainte de servire. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise