Cote de miel premier

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de 6 cote de miel pentru 3 persoane. Pentru marinata : o lingura de otet balsamic
  • o lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de vin
  • o lingurita de miere
  • o lingurita de sos chilli sweet ( puteti pune pasta de ardei iute mai putina )
  • o bucatica mica de telina
  • o feliuta de ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • un fir de patrunjel
  • cateva frunze e salvie si un fir de rozmarin. Am pus niste seminte de fenicul si noix de muscade
  • care pe langa gust arata extraordinar pe o friptura.In rest am mai pus sare si piper.

Mod de preparare

Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor.

Am trecut fiecare bucata prin sosul pentru marinare, am presarat peste ea din compozitia de ierburi si am pus sare si piper.

Am pus bucatile de miel intr-un vas termorezitent si am turnat peste ele restul de sos pentru marinat. Le-am inaltat pe toate si le-am legat cu un fir de ata rezistent.

Am mai presarat peste ele niste seminte de fenicul, noix de muscade si inca ceva mirodenii cu denumiri rare, trebuie sa ma uit mai bine pe plic sa le scriu. Arata excelent si cruda mi-o si imaginez la cuptor stropita din cand in cand cu vin. O sa o servesc cu o garnitura de cartofi mici intregi, morcovi mici si echalote.

A fost extraordinara, recomand reteta cu drag. Am servit-o cu echalote confiata cu putin unt, sare si miere si cartofiori mici si morcovi mici.Legumele le-am preparat pe jumatate pe fiecare separat si apoi le-am pus langa friptura in ultimele 15 minute.Noi am servit-o alaturi de un vin Pomerol , soiul nostru preferat de la casa Bordeaux, daca veti ocazia sa cumparati/gustati un asemenea vin vi-l recomand cu caldura, de la orice Castel am baut a fost super bun, doar sa fie de origine controlata Pomerol.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise