Cotlet de porc CHARCUTIERE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cotlete de porc
  • 200 ml vin alb
  • 100 gr unt
  • 2 linguri mustar
  • 2 cepe taiate marunt
  • 300 ml supa de vaca
  • 3 castraveti acri taiati joulien (betisoare fine)

Mod de preparare

Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic pana prind culoare (12 minute). Cand cotletele sunt rumenite, se scot intr-un vas, iar in tigaia respectiva se adauga ceapa taiata si se caleste 7-8 minute pana prinde culoarea roza. Se stinge cu vinul alb pana se reduce cantitatea la 2/3. Adaugati in acest moment supa de vaca, amestecati si lasati la fiert pana se reduce din nou la 1/3. Se adauga mustarul si restul de unt. Amestecati pana obtineti un sos omogen. Adaugati castravetii acrii . Asezati cotletele pe un platou, adaugati peste ele sosul charcutiere obtinut. Cartofi sautees cu patrunjel sau cartofi piure acompaniaza acest platou. Vinul recomandat este vinul alb sau roze sec, indiferent de podgoria de origine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise