Crema de ciocolata cu branza si portocale

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 500 g branza de vaci cu smantana (mascarpone)
  • 2 portocale
  • putin zahar pudra (sau indulcitor lichid pentru diabetici)
  • 50 ml lichior de portocale
  • 3 linguri dulceata de portocale

Mod de preparare

Maruntim ciocolata si o topim la bain-marie (deasupra aburilor). Razuim marunt coaja portocalelor, stoarcem si strecuram zeama acestora. Facem o crema din branza, sucul si coaja citricelor, lichiorul si dulceata de portocale. Gustam si, daca este cazul, indulcim cu zahar praf (sau indulcitor). Luam 1/3 din masa si o punem la rece. Peste restul turnam ciocolata topita si amestecam pana devine o spuma consistenta. Lasam la frigider macar 2 ore. Servim in cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napoiltane...

Idee de decorare: asezati pe fundul recipientului (poate fi si sonda inalta sau pahar de sampanie) cateva linguri din crema de portocale peste care, apeland la o forma de ornare, claditi o piramida spiralata din crema cu ciocolata. Am servit cu frunza de menta si cateva batoane de ciocolata amaruie.

Sfat: puteti renunta la lichiorul de portocale, inlocuind cu cateva picaturi de brandy/cognac, iar in locul dulcetii se poate folosi si gem de caise.

Sugestie: in cazul in care mascarpone este inaccesibil bugetului vostru, puteti sa faceti voi crema din 400 g branza de vaci si 100 g frisca lichida (smantana dulce).

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise