Crema de dovleci cu parmezan si tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovleci
  • ½ l supa de legume
  • 4 fire de tarhon
  • 80 g fulgi de parmezanul
  • 150 ml de smantana
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

1. Spala dovleceii. Curata-i si taie-i cubulete. Fierbe-i la abur, 20 de minute, sareaza si pipereaza.

2. Pune supa la fiert, adauga frunzele de tarhon, tocate dar pastreaza cateva pentru décor.

3. Dupa ce au firt dovlecii, mixeaza-i, adauga supa si tarhonul tocat, amesteca si pune-o la fiert, la foc mediu. Incorporeaza smantana, amestecand incontinuu. Lasa la fiert 5 minute.

4. Ia de pe foc si pune supa in boluri. Adauga cateva picaturi de ulei de masline, pune parmezanul si decoreaza cu frunzele de tarhon pastrate. Serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise