Cuiburi din paste cu sos de rosii si ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g pate cu oua
  • 5 rosii
  • un catel de usturoi
  • 3-4 ciuperci
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • busuioc verde sau uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g parmezan sau cascaval

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece.Ciupercile splate si feliate subtire se calesc intr-un strop de ulei de masline.

Rosiile se oparesc,se curata de pielita se dau prin razatoare si apoi se calesc intr-un pic de ulei Se sareaza dupa gust,se adauga si catelul de usturoi zdrobit si 2 -3 frunze de busuioc verde tocat fin sau un praf de busuioc uscat.Se amesteca sosul cu pastele fierte apoi se aseaza intr-o forma de silicon unsa cu un pic de ulei sub forma unor cuiburi in care presaram pe fiecare cascaval ras,ciupercile calite Se toarna si cate o lingura de sos de rosii si e dau 10 minute la cuptor.Se scot cuiburile cu grija din forma si le servim stropite cu sosul aromat din rosii.Acest sos se serveste si la preparate din peste prajit sau la cuptor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise