Deliciu sanatos, de vara, cu afine

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • BLAT
  • 150 g faina (se poate folosi faina integrala/speciala, pentru diabetici, sau faina alba)
  • 1 ou
  • 10 lingurite Green sugar - indulcitor 100% natural, cu zero calorii si zero indice glicemic,
  • 50 g unt de cocos
  • 50 ml lapte
  • o lingurita praf de copt
  • CREMA
  • 200 g crema de branza, light
  • 5 lingurite Green sugar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 ou
  • 150 g afine de cultura

Mod de preparare

BLATUL. Oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ, faina amestecata cu praful de copt si laptele, pana epuizam ingredientele. Blatul se toarna intr-o tava cu diametru de 23 de cm.

Pasul 2

CREMA. Oul se spumeaza cu Green sugar, se adauga sucul de lamaie. Separat, am spumat crema de branza si am adaugat oul batut.

Pasul 3

Dupa ce am omogenizat compozitia, am adaugat afinele.

Pasul 4

Crema obtinuta se toarna peste blat. Prajitura se coace aproximativ 35-50 min, la foc mic.

Reteta pregatita de Vasi, @nuemoft.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise