Drob de miel

Reteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte. Drob de miel cu ceapa verde, usturoi verde, marar si patrunjel. Cea mai gustoasa reteta de drob de miel.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr organe de miel
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3-4 linguri de pesmet (sau 1-2 felii de paine)
  • sare si piper dupa gust
  • 5 oua
  • 50 ml ulei de masline
  • In plus:
  • 5 oua fierte
  • 1 prapure de miel

Mod de preparare

Reteta de drob de miel este a mamei si o prepar si eu de ani de zile familiei mele. Am mai incercat si alte retete de drob de-a lungul timpului, dar tot asta a ramas preferata noastra, este minunata.

Organele proaspete de la un miel, se spala si se curata. Prapurele se spala in mai multe ape.

Inima si rinichii se taie in doua, se spala bine si se lasa in apa rece pentru 30-40 de minute. Se scurg bine de apa si se taie cubulete.

Se pune o tigaie mare cu ulei de masline la incins. La foc iute se calesc inati inima si rinichii, 3-4 minute fara capac, apoi alte 3-4 minute cu capacul pus. Intre timp am taiat restul organelor de la miel tot in cubulete, le-am adaugat in tigaie si am calit totul la foc iute 5-6 minute.

Ceapa si usturoiul se taie rondele, se adauga peste organele calite. Se amesteca si se lasa totul pe foc 3-4 minute. Compozitia astfel calita se pune intr-un bol incapator si se lasa sa se raceasca.

Dupa racire se adauga ouale, verdeata tocata fin, pesmetul, sare si piper. Se amesteca bine toate ingredientele si se gusta pentru o ulterioara asezonare.

Se scurge prapurele bine de apa si se tapateaza cu el o forma de chec. Se adauga jumatate din compozitia de drob, se niveleaza bine si se aseaza ouale fierte. Se acopera cu restul compozitiei si se trage deasupra marginile de prapure care atarnau peste pereti.

Se coace drobul 40-50 de minute, la 180 de grade, cuptor preinacalzit, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit in tava, la temperatura camerei, apoi se pune la frigider peste noapte pentru a se felia frumos, fara sa se sfarame.

Obtinem un drob foarte gustos, cremos si aromat.

Incercati si voi aceasta reteta de drob de miel, va asigur ca este grozava. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise