Dulceata de afine

Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 3 borcanele de 300 ml
  • o farfurie adanca de afine
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand incepe sa clocoteasca cu bule si scade de aprox.1 cm.

Se face proba, scotand o lingurita de dulceata pe o farfurie rece. Daca dulceata ramane adunata, este gata si oprim focul, daca sa imprastie si se scurge usor, o mai lasam sa scada la foc mic.

Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate si uscate, apoi se infileteaza capacele strans si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise