Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg ardei rosu iute
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 l otet
  • 700 gr zahar
  • putina sare

Mod de preparare

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau in robot.

Intr-o oala se pune otetul si zaharul si se lasa sa fiarba cam 10 minute pana devine ca un sirop sticlos, apoi adaugam ardei iuti si gogosarii. Se lasa la foc mic cam 45-50 minute, pana se leaga, iar la final adaugam putina sare.

Se pune dulceata calda in borcane si se tine la cald sub o patura pana se raceste.

Este o garnitura perfecta pentru cine iubeste friptura sau pentru diferite sosuri.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise