Dulceata de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg caise
  • 2 kg zahar

Mod de preparare

Caisele se spala , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun intr-un castron incapator , se amesteca cu zaharul si se lasa astfel pana a doua zi . Daca temperatura va permite , le puteti tine afara insa daca este prea cald , se vor pune in frigider .

A doua zi se pun la fiert , amestecand destul de des pentru ca se prinde foarte repede compozitia . Dulceata este gata atunci cand se pune o picatura pe farfurioara si daca sta bobita , e gata , daca nu , se fierbe in continuare .

Dulceata se toarna fierbinte in borcane , se pune la sterilizat in cuptor pentru 10 minute ( nu mai mult pentru ca se inchide la culoare si isi pierde din consistenta ) . Se scot borcanele si se pun intre paturi pana la racirea completa .

Aceasta dulceata are gust dulce -acrisor .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise