Dulceata de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cate 1 kg de zahar la fiecare kilogram de caise
  • zeama unei lamai
  • zahar vanilinat - cate plicuri doriti sa puneti, depinde cat de mult doriti sa simtiti parfumul vaniliei

Mod de preparare

Caisele spalate, curatate de samburi se pun intro cratita incapatoare, se adauga zaharul respectand proportia, zeama de lamaie, vanilia.

Amestecati usor cu o lingura de lemn, apoi puneti vasul cu toate cele la flacara domoala sa se topeasca zaharul, in continuare fierbeti dulceata pana la consistenta dorita.

Turnati dulceata in borcane cu filet, spalate, sterilizate in cuptor. Sigilati borcanele, iar dupa racire le depozitati in camara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise