Dulceata de cirese amare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • 2 cuisoare
  • 1 lamaie mica

Mod de preparare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele. Se aduna spuma care se formeaza iar dupa 30 minute se face proba; intr-o farfurie se pune 1 lingura cu dulceata la frigider cateva minute, iar daca este legata, se stoarce lamaia,s e mai lasa 2-3 clocote apoi se opreste focul. Se pune dulceata fierbinte in borcane curate, se infileteaza bine capacele, apoi se depoziteaza la camara.

Pentru cine face dulceata in cantitati mai mici, este foarte important sa se fiarba la foc mare; astfel se reduce timpul de preparare dar mai ales, fructele isi pastreaza culoarea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise