Dulceata de visine

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (cca 6 borcane de 400 g)
  • 2 kg de visine foarte coapte
  • 2 kg de zahar

Mod de preparare

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul.

Se pune apoi cratita pe foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana se dizolva tot zaharul. In momentul in care se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza cu o spumiera.

Dulceata este gata atunci cand, picurand putin sos pe o farfurie rece, picatura ramane bombata si nu se prelinge. Daca sosul se prelinge, mai fierbeti dulceata in continuare pana ce obtineti consistenta dorita. Dulceata devine legata cand este rece si trebuie sa avem grija sa nu o fierbem prea mult. Se poate adauga la fiert si un baton de vanilie, dulceata va capata o aroma deosebita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise