Pentru inceput vom face cojile:
vom pune la fiert apa, uleiul si sarea, cand a inceput sa clocoteasca vom pune faina in bloc. Dupa ce se raceste adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam pe toate. Ungem o tava cu ulei si cu ajutorul unui sprit turnam in tava aluatul si o dam la cuptor pana se coc inauntru si se rumenesc afara.
Intre timp facem crema de vanilie:
Amestecam zaharul, galbenusurile, faina si 50 de ml. din lapte, restul punandu-l la fiert. Dupa ce s-a fiert il adaugam putin cate putin amestecand continuu. Apoi vom pune pe foc crema pana se ingroasa, cand incepe sa clocoteasca si e si groasa stingem focul si o dam deoparte sa se raceasca. Dupa ce s-a racit punem 3 linguri de esenta de vanilie, iar apoi o punem la rece pentru 10 minute.
Pentru glazura vom topi la bain marie pe rand ciocolata alba si neagra punand la fiecare cate 2 linguri de ulei, amestecam pana se face ca un sos.
Amplasarea:
Dupa ce le scoatem de la cuptor le lasam sa se raceasca si dupa ce s-au racit le taiem in 2. Jumatatea de la fund (baza) o ungem cu crema de vanilie si capacul il dam prin ciocolata. Le aranjam intr-un platou si le bagam la rece.Dupa ce ciocolata sa intarit si ele s-au racit sunt absolut deliciose!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise