Fasole cu ciolan servita in paine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole colorata boabe uscata
  • 500 g ciolan afumat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare, alba
  • 1 pastarnac
  • 1 cartof mare
  • sare dupa gust
  • cimbru uscat
  • 250 ml bulion de casa
  • cateva frunze de leustean verde

Mod de preparare

- fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla;

- ciolanul se pune la fiert in apa rece cu sare;

- fasolea se pune la fiert in apa rece (dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte);

- se lasa la fiert cca. 1 ora;

- intre timp se curata ceapa, morcovul, pastarnacul si cartoful, se taie marunt si se calesc in putin ulei;

- se adauga ciolanul fiert si dezosat;

- se adauga in oala cu fasolea fiarta, si se mai lasa impreuna cca. 30 de minute la fiert pentru a se combina gusturile;

- se adauga bulionul si leusteanul tocat, lasi sa mai dea un clocot, stingi focul si acoperi cu un capac.

O servesti in painici cu seminte (preferata mea). Am taiat un capac, am scobit miezul si am umplut "castroanele" astfel formate cu supa de fasole. Servesti cu ceapa rosie/ardei iute/ smantana, dupa cum iti place.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise