Ficatei si inimioare de pui cu lamaie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg ficatei si inimioare de pui
  • 3 catei de usturoi
  • 4 felii de lamaie
  • 150ml vin alb
  • 1 deget de ulei,sare,piper

Mod de preparare

Se separa ficateii de inimioare,se curata de pielitele ramase,se taie ficatii in bucatele mai micute(sfat:nu foarte mici ca se sfarama in tigaie),se spala totul in 2,3 ape si se pun la prajit in ulei nu foarte incins(sare peste tot).Se pune un praf de sare,piper si se rumenesc la foc mediu.Usturoiul se toaca marunt si se pune peste ficati,se caleste 2-3min si se pune lamaia.Se caleste totul timp de 5 min sub capac la foc mic,amestecand din cand in cand.Se adauga vinul,se da focul mai mare si se caleste totul 2-3 min fara capac(ca sa iasa alcoolul).Se serveste cu salata,cartofi prajiti-natur,ceva acritura....sau pur si simplu.Sper sa va placa!POFTA BUNA!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise