Friptura de miel la cuptor. Cea mai simpla si savuroasa reteta

Descopera cea mai simpla si savuroasa reteta de friptura de miel la cuptor! Frageda, suculenta si aromata, gatita lent cu usturoi si condimente, aceasta friptura este perfecta pentru mesele festive sau pentru un pranz delicios in familie. Afla secretul unei fripturi fragede si aurii, cu o crusta crocanta si un gust de neuitat. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de o reteta traditionala, fara efort!

Timp pregatire
195 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel mici sau una mai mare
  • 2 capatani de usturoi
  • 300 ml vin alb
  • sare si piper
  • 50 ml ulei de masline
  • slaninuta afumata
  • 2 linguri de mustar
  • boia de ardei iute
  • 2 fruze de dafin
  • cimbru
  • busuioc
  • 200 ml supa de legume sau apa

Mod de preparare

Carnea se spala, se sterge si se impaneaza cu bucatele de usturoi (o capatana) si slaninuta. Se pune intr-o tava si se lasa cateva ore la marinat (de preferinta peste noapte), intr-un bait obtinut din vin, supa de legume, uleiul de masline, mustar, o capatana usturoi zdrobit, boia, sare, piper, cimbru, busuioc si frunze de dafin.

Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade C, se baga tava in cuptor unde va sta 2,5-3 ore la foc mic. Din cand in cand se stropeste friptura cu lichidul din tava. Daca este nevoie se mai adauga vin sau apa.

Cand carnea este moale si rumena, friptura este gata.

Va mai recomandam si reteta de friptura de miel cu ceapa, friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta sau friptura de miel cu legume. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise