autor:

Sidy

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2017

Ingrediente
2 kg pulpa miel, 1 legatura ceapa verde, 1 ceapa uscata, ardei gras de 3 culori, 4-5 fire usturoi verde, 300 g ciuperci intregi Home Garden, 250 ml vin alb, 50 ml ulei Spornic Premium, 700 g cartofi noi, unt, condimente miel, rozmarin, sare, piper, , pentru sos, 80 g menta (un manunchi), 2 linguri otet de visine, 10 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent.

Ardeii grasi colorati ii taiem fasii.

Pulpa de miel o taiem in portii si o condimentam bine pe toate partile, apoi o punem in vas, peste ceapa.

Asezam apoi, fasiile de ardei colorat si rozmarinul maruntit peste pulpele de miel.

Rasturnam vinul in vas si adaugam apa pina la nivelul carnii. Stropim cu putin ulei deasupra.

Dam vasul la cuptor, la 160 de grade C si lasam sa se rumeneasca friptura.

Din cand in cand, udam friptura cu sosul din tava.

Dupa o ora, intoarcem friptura sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Intre timp, curatam cartofii noi si intregi, ii fierbem 10 minute, in apa cu sare, apoi scurgem apa de pe ei.

Intr-o tigaie nonaderenta, topim unt, punem cartofii si frunzulite de rozmarin maruntite.

Lasam sa se rumeneasca cartofii bine, pe toate partile.

Pentru sosul de menta, maruntim frunzele proaspete cat de fin putem, intr-un mojar, apoi infierbantam 50 ml apa, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam de pe foc si completam cu otetul si menta tocata. Amestecam si, dupa gust, ajustam ingrediente.

Pregatim sosul doar inainte de servire, dureaza doar 5 minute, pentru ca aduce o nota de prospetime intregului preparat.

Putem servi sosul separat, intr-o sosiera sau rasfirat pe pulpa de miel.

Servim friptura alaturi de cartofii rumeniti, sosul de menta, eventual o salata de ardei kapia copti.

Pofta mare sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem intr-un vas termorezistent. Ardeii

2 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Retete de Pasti
Cozonaci de Paste

Cozonaci de Paste

Pentru meniul meu pascal, am ales la desert cozonacii traditionali cu nuca. Mod de preparare: Se

1 vot    0 comentarii
2h 35 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg pulpa miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ardei gras de 3 culori
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 300 g ciuperci intregi Home Garden
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei Spornic Premium
  • 700 g cartofi noi
  • unt
  • condimente miel
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • pentru sos
  • 80 g menta (un manunchi)
  • 2 linguri otet de visine
  • 10 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Pasca fara aluat, cu nuca de cocos