Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Ingrediente

  • 2 kg pulpa miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ardei gras de 3 culori
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 300 g ciuperci intregi Home Garden
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei Spornic Premium
  • 700 g cartofi noi
  • unt
  • condimente miel
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • pentru sos
  • 80 g menta (un manunchi)
  • 2 linguri otet de visine
  • 10 g zahar

Mod de preparare

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent.

Ardeii grasi colorati ii taiem fasii.

Pulpa de miel o taiem in portii si o condimentam bine pe toate partile, apoi o punem in vas, peste ceapa.

Asezam apoi, fasiile de ardei colorat si rozmarinul maruntit peste pulpele de miel.

Rasturnam vinul in vas si adaugam apa pina la nivelul carnii. Stropim cu putin ulei deasupra.

Dam vasul la cuptor, la 160 de grade C si lasam sa se rumeneasca friptura.

Din cand in cand, udam friptura cu sosul din tava.

Dupa o ora, intoarcem friptura sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Intre timp, curatam cartofii noi si intregi, ii fierbem 10 minute, in apa cu sare, apoi scurgem apa de pe ei.

Intr-o tigaie nonaderenta, topim unt, punem cartofii si frunzulite de rozmarin maruntite.

Lasam sa se rumeneasca cartofii bine, pe toate partile.

Pentru sosul de menta, maruntim frunzele proaspete cat de fin putem, intr-un mojar, apoi infierbantam 50 ml apa, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam de pe foc si completam cu otetul si menta tocata. Amestecam si, dupa gust, ajustam ingrediente.

Pregatim sosul doar inainte de servire, dureaza doar 5 minute, pentru ca aduce o nota de prospetime intregului preparat.

Putem servi sosul separat, intr-o sosiera sau rasfirat pe pulpa de miel.

Servim friptura alaturi de cartofii rumeniti, sosul de menta, eventual o salata de ardei kapia copti.

Pofta mare sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor