Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Curatam ceapa si usturoiul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de miel cu cartofi noi, ciuperci si sos de menta

Ingrediente

  • 2 kg pulpa miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ardei gras de 3 culori
  • 4-5 fire usturoi verde
  • 300 g ciuperci intregi Home Garden
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei Spornic Premium
  • 700 g cartofi noi
  • unt
  • condimente miel
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • pentru sos
  • 80 g menta (un manunchi)
  • 2 linguri otet de visine
  • 10 g zahar

Mod de preparare

Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent.

Ardeii grasi colorati ii taiem fasii.

Pulpa de miel o taiem in portii si o condimentam bine pe toate partile, apoi o punem in vas, peste ceapa.

Asezam apoi, fasiile de ardei colorat si rozmarinul maruntit peste pulpele de miel.

Rasturnam vinul in vas si adaugam apa pina la nivelul carnii. Stropim cu putin ulei deasupra.

Dam vasul la cuptor, la 160 de grade C si lasam sa se rumeneasca friptura.

Din cand in cand, udam friptura cu sosul din tava.

Dupa o ora, intoarcem friptura sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Intre timp, curatam cartofii noi si intregi, ii fierbem 10 minute, in apa cu sare, apoi scurgem apa de pe ei.

Intr-o tigaie nonaderenta, topim unt, punem cartofii si frunzulite de rozmarin maruntite.

Lasam sa se rumeneasca cartofii bine, pe toate partile.

Pentru sosul de menta, maruntim frunzele proaspete cat de fin putem, intr-un mojar, apoi infierbantam 50 ml apa, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Luam de pe foc si completam cu otetul si menta tocata. Amestecam si, dupa gust, ajustam ingrediente.

Pregatim sosul doar inainte de servire, dureaza doar 5 minute, pentru ca aduce o nota de prospetime intregului preparat.

Putem servi sosul separat, intr-o sosiera sau rasfirat pe pulpa de miel.

Servim friptura alaturi de cartofii rumeniti, sosul de menta, eventual o salata de ardei kapia copti.

Pofta mare sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Reteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.

Ciorba de peste
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui

Pentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.

Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutui
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise