Friptura de porc cu mirodenii indiene si garnitura de orez

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600gr carne porc
  • 1 iaurt mic
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita turmric
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare
  • un praf de scortisoara
  • boia iute
  • o ceapa
  • pudra coriandru
  • pasta de usturoi
  • pasta de ginger (pudra)
  • 2 seminte de cardamon
  • 3 cuisoare
  • orez 300g

Mod de preparare

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa 20 minute, se sareaza dupa gust, se stinge focul si se lasa acoperit pana se umfla si este moale. Carnea de porc se marineaza in iaurt si turmeric, boia iute, coriandru, 3 ore (eu le-am tinut numai 30 minute). Se pune ceapa, se caleste 10 minute, se adauga ginger, usturoi, sare si se amesteca continuu, se adauga carnea marinata cu tot sosul si se lasa 30 minute sa se caleasca, apoi se adauga restul de condimente si sa lasa inca 20 minute. Se serveste cu garnitura de orez. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise