Fursecuri cu dulceata de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 300 gr. faina, 150 gr. zahar, coaja de lamiie, 1 ou, 200 gr. unt sau margarina; Umplutura: 150 gr. dulceata de caise,
  • 2 linguri de tuica de caise (facultativ),
  • 1 lingura miere, scortisoara

Mod de preparare

Se amesteca totul, astfel incit sa iasa un aluat potrivit. Se pune pentru o ora in frigider, impaturit in folie. Dupa, se intinde o foie de cza. 3-4 mm si se taie modele de Craciun, dar atentie la numar pentru ca trebuie sa fie numar par. Se coc cca. 15 min. la foc potrivit.

Dulceata se incalzeste cu totul. Se intinde calda pe fusecurile calde inca si se lipesc cite doua. Se pudreaza cu zahar pudra si zahar vanilat.

Cu timpul se fragezesc.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise