Fursecuri cu lamaie si jeleu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 100 gr zahar pudra
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie
  • 1 vrf. bicarbonat stins cu lamaie
  • 1 praf sare
  • jeleu de fructe

Mod de preparare

Ingredientele le tinem cateva ore la temperatura camerei.

Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il mixam spuma intr-un castron. Adaugam faina, bicarbonatul stins si amestecam bine. La sfarsit, adaugam coaja rasa si sucul de lamaie. Amestecam in continuare, pana obtinem o compozitie omogena, nu foarte tare.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt. Punem aluatul intr-o presa de biscuiti sau intr-un poche si formam fursecuri nu foarte mari. Asezam cate un mot de jeleu/ rahat si ii punem la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, pentru vreo 10 minute.

II scoatem si ii lasam la racit pe un gratar. Atentie cand ii manevrati, sunt extrem de fragezi si se pot rupe.

Se pot pudra daca ii doriti mai dulci.

Ideali pentru ceai, chiar si la cafea!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise