Gat umplut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pielea de la 2 gaini, de la gat pana la pulpe, impreuna cu aripile.
  • 1/2 kg. piept de pui tocat,
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua tari, 1 ou crud
  • 1/4 pahar ulei pt. umplutura + 1/4 pahar ulei in vasul in care se va pune in cuptor
  • 1 ceapa rasa, 1 ceapa taiata in sferturi
  • 2 catei usturoi zdrobit, 3-4 catei usturoi intregi
  • 4-5 lg. pesmet
  • sare, piper, boia
  • 1/2 pahare apa

Mod de preparare

Se taie pielea de pe gaini pana la pulpe si se scoate de pe gaini. Daca se rupe undeva, se va coase locul, inainte de-a umple.

Se cos cele 2 piei, in directie opusa, ca sa arate ca un animal cu 4 picioare.

Se coase si unul dintre gaturi. Se amesteca umplutura si se umple putin, apoi se introduce un ou tare, in lungime, din nou umplutura, din nou ou, pina introducem totul. Se coase gatul prin care am umplut si se aseaza cu grija intr-un vas Jena. Se presara cu boia, piper, se adauga ceapa taiata si catei de usturoi, apa si uleiul. Se pune la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste. Se taie in felii cand se raceste putin. Se serveste cu piure de cartofii, ornat cu sosul si muraturi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise