Gat umplut

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pielea de la 2 gaini, de la gat pana la pulpe, impreuna cu aripile.
  • 1/2 kg. piept de pui tocat,
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3 oua tari, 1 ou crud
  • 1/4 pahar ulei pt. umplutura + 1/4 pahar ulei in vasul in care se va pune in cuptor
  • 1 ceapa rasa, 1 ceapa taiata in sferturi
  • 2 catei usturoi zdrobit, 3-4 catei usturoi intregi
  • 4-5 lg. pesmet
  • sare, piper, boia
  • 1/2 pahare apa

Mod de preparare

Se taie pielea de pe gaini pana la pulpe si se scoate de pe gaini. Daca se rupe undeva, se va coase locul, inainte de-a umple.

Se cos cele 2 piei, in directie opusa, ca sa arate ca un animal cu 4 picioare.

Se coase si unul dintre gaturi. Se amesteca umplutura si se umple putin, apoi se introduce un ou tare, in lungime, din nou umplutura, din nou ou, pina introducem totul. Se coase gatul prin care am umplut si se aseaza cu grija intr-un vas Jena. Se presara cu boia, piper, se adauga ceapa taiata si catei de usturoi, apa si uleiul. Se pune la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste. Se taie in felii cand se raceste putin. Se serveste cu piure de cartofii, ornat cu sosul si muraturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise