Gratar de porc marinat in bere neagra

Timp pregatire
735 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane ai nevoie de:
  • 4 felii ceafa de porc, 2 linguri mustar picant, 1 lingura miere, bere neagra (cam 400 gr), maghiran, sare grunjoasa (sau de mare), piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Puneti carnea la marinat in amestecul format din ingredientele mentionate si lasati la rece pentru cel putin 12 ore, avand grija sa fie acoperite bucatile de ceafa. Inainte de a le pune pe gratar, stergeti carnea cu un servet de bucatarie! Dupa prajire serviti imediat cu piper proaspat macinat si ceva sos picant (de tomate, usturoi, mustar, harissa).

Sfaturi: tot a venit sezonul iesirilor la iarba verde, deci, puteti pregati ceafa de porc cu o seara inainte. Pentru un rafinament suplimentar, introduceti in marinada si bucati de ceapa verde, respectiv usturoi verde maruntit.

Recomandare: cel mai indicat ar fi sa serviti aceste gratare cu paine neagra prajita si salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise