Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in torturi si prajituri. Reteta simpla, rapida si plina de savoare.
In fiecare an prepar cateva borcanele de jeleu de capsuni. Nu numai ca are o culoare superba dar este si foarte aromat. Il folosesc la prajituri, in special la savarine, clatite, la creme pentru torturi sau intins pe o feliuta de paine prajita la micul dejun.
Procedeul este foarte simplu, aveti nevoie de capsuni bine coapte si putina rabdare.
Am separat pulpa si sucul de samburi pur si simplu trecand capsunile printr-o sita, dupa ce le-am mixat bine intr-un blender. Nu mi-a luat mai mult de 10-15 minute si, dintr-un kilogram de capsuni zemoase, mi-au ramas exact 650 de grame de pulpa si suc.
Am transferat intr-un vas mai inalt, am adaugat 650 de grame de zahar si zeama de la o lamaie mare.
Am amestecat bine si am pus vasul la foc mare. Am spumat ori de cate ori a fost nevoie si am fiert pana cand s-a legat. Faceti proba pe o farfurioara sau, daca aveti un termometru, lasati la fiert pana ajunge la temperatura de 105 grade C.
In timpul fierberii se va umfla destul de mult, asa ca stati cu ochii pe vas.
Pregatiti 3 borcane cu capace de 375 de ml, sterilizati-le corect si transferati jeleul dupa ce s-a racit. Apoi etichetati borcanele si la camara cu ele.
Dupa cum v-am spus, il folosesc in special la savarine, clatite sau torturi aromate. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise