Ketchup mediteranean

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l suc concentrat de rosii sau 3 l suc proaspat stors
  • 2 kg gogosari sau ardei kapia
  • 200 ml ulei de masline
  • o cana zahar
  • 1 capatana usturoi
  • oregano uscat , dupa gust
  • busuioc uscat , dupa gust
  • 6 foi de dafin uscate , tocate marunt ,
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Gogosarii se spala , se curata si se dau prin masina de tocat carne , prin sita medie . La fel se procedeaza si cu usturoiul . Foile de dafin se faramiteaza foarte marunt .

Se pun toate ingredientele la fiert , mai putin sarea si zaharul , acestea adaugandu-se dupa 20 minute de la fierbere . Se fierbe compozitia pana la consistenta dorita , amestecand foarte des si gustand uneori pentru a ajusta gustul in functie de preferinta personala . Eu am fiert ketchup-ul cam 1 ora si 30 minute .

Am sterilizat borcanele 20 minute in cuptor apoi le-am pus in paturi pana la racirea completa .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise